Customer serviceAbout usSustainabilityNewsletter
Popular searchesNew arrivalsBagsBeltsAccessoriesBestsellersOutlet
Start/Pressrelease

Pressrelease 2019-09-17

Saddler lanserar rebranding, ny online flagship store och siktar på att bli Europas ledande varumärke inom läderaccessoarer.

Varumärket Saddler har funnits sedan 1986 och är en av Sveriges ledande specialist på bälten, väskor och accessoarer i läder. Nu har bolaget gjort en storsatsning på rebranding, online flagship store samt ny produktstrategi för att utmana även på den Europeiska marknaden.

Saddler är en av Sveriges största leverantörer av läderprodukter för sitt egna varumärke, men tar även fram läderaccessoarer för flera andra modevarumärken, såsom Oscar Jacobson och Morris. Nu storsatsar man på sitt egna varumärke och har lanserat ett helt nytt formspråk, en ny produktstrategi, förändrad marknadsstrategi samt har ett starkt fokus på sin egna online flagship store på saddler.com.

“Saddler har ända sedan starten varit specialister på det vi gör, kvalitativa läderaccessoarer i tidlös design. Vi har alltid tagit fram fantastiska produkter, men vi vill nu få fram vårt egna varumärke på ett tydligare sätt. Med rebranding av vårt varumärke, ny produktstrategi och inte minst vår stora satsning digitalt, så ser vi fram emot att möta både nya och befintliga kunder. Det är en fantastiskt spännande förändringsresa vi gör och den har bara börjat!” säger Henrik Billger, VD på Saddler.

Saddler har tidigare haft en enklare e-handel men nu satsar man på en helt ny online flagship store, som är tänkt att vara navet i det nya varumärket.

“Vår e-handel är inte bara en försäljningskanal, utan också en viktig möjlighet att visa upp vårt varumärke. I och med den nya satsningen vill vi definiera för våra kunder vad vi står för och vad vi vill vara. Med den digitala storsatsningen vill vi möta kunderna med en total Saddler-upplevelse, från onlinebesök till leverans. Vi tror att en kombination av återförsäljare och en stark digital närvaro, är det bästa sättet för att nå ut med vårt varumärke till ännu fler. säger Matilda Mohlin, varumärkes- & e-handelschef på Saddler.

Uttrycket för varumärket samt e-handeln är framtagen av designbyrån Grebban. E-handeln är byggd på den headless-baserade e-handelsplattformen Centra med Wordpress som CMS och React som frontend.

“När vi träffade Saddler i början insåg vi hur fantastiska produkter de har, men hur få som hade förstått det, eller ens förstått att de faktiskt redan ägde och gillade deras produkter. Det är dessutom en fantastisk produktkategori för e-handel- och influencer- och sociala medier-marknadsföring, så det var ett drömuppdrag att få hjälpa de digitalisera och förnya sitt varumärke.”, säger Anton Johansson, VD & grundare av Grebban.

För mer information, kontakta gärna:
Matilda Mohlin, varumärkes- och e-handelschef, Saddler
070 337 42 49
matilda.mohlin@saddler.com

Anton Johansson, VD & grundare, Grebban
076 899 88 73
anton@grebban.com

Pressmaterial

Customer service
klarna_logo_white
visa
Mastercard-logo
americanexpress_logo_solid